مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم قضائی و خدمات اداری گفت: بسیج دانشجویی این دانشگاه تخلفات زمینخواری و تغییر کاربریهای غیرمجاز را با هدف شناسایی خلاءهای نظارتی و قانونی و رفع آنها پیگیری میکند.
صوری مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: در ساختار جدید بسیج دانشجویی دانشگاه علوم قضائی سه واحد مطالبه گری، اندیشکده و جریان سازی راه اندازی شده که فعالیتهای میدانی در واحد مطالبه گری، اقدامات مبنایی در راستای ارائه راه حلهای مبنایی جهت حل مشکل در واحد اندیشکده و پیگیریهای رسانهای نیز در واحد جریان سازی انجام میشوند.
وی پیگیری پروندههای مفاسد اقتصادی را از اولویتهای بسیج دانشجویی دانشگاه علوم قضائی و خدمات اداری برشمرد و افزود: یکی از مزیتهای دانشگاه علوم قضائی ارتباط مستقیم با دادگاههای مفاسد اقتصادی است با این وجود یکی از اقداماتی را که دنبال خواهیم کرد پیگیری پروندههای مفاسد اقتصادی همچون پرونده گروه عظام است.
صوری پیگیری زمین خواریها و تغییر کاربری اراضی را از دیگر برنامههای بسیج دانشجویی دانشگاه علوم قضایی اعلام کرد و افزود: با توجه به افزایش تورم و افزایش قیمت مسکن و زمین اتفاقی که در کشور افتاده این است که به دلیل تغییر کاربریها کشاورزی در حال نابودی است.
وی بیان کرد: علی رغم اینکه تغییر کاربری یک روند سختی دارد؛ اما در حال حاضر شاهدیم که تغییر کاربری به راحتی اتفاق میافتد و متاسفانه بعضی از دادستانیها هم نسبت به این تخلف سکوت کرده اند.
صوری با بیان اینکه بسیج دانشجویی دانشگاه علوم قضائی و خدمات اداری به طور ویژه بحث تغییر کاربری اراضی کشاورزی در شهرستان دزفول را پیگیری میکند، افزود: یکی از عواملی که موجب شده تا ویلاسازی غیر مجاز در اراضی تغییر کاربری داده شده افزایش یابد این است که به این اراضی انشعاب موقت آب، برق و گاز تعلق میگیرد تا جهاد کشاورزی در مورد این اراضی تصمیم گیری کند. متاسفانه، چون بر روی تغییر کاربری اراضی نظارت خاصی وجود ندارد به همین دلیل شاهدیم که مسئولین شهری نسبت به این تخلف سکوت میکنند.
وی با اشاره به اینکه در اندیشکده بسیج دانشجویی دانشگاه علوم قضائی و خدمات اداری تلاش میکنیم تا راه حلهایی را برای جبران خلاءهای قانونی در رابطه با تغییر کاربری اراضی کشاورزی و زمین خواری پیدا کنیم، تصریح کرد: در شهر دزفول حکم تخریب بسیاری از ویلاهای غیرمجاز صادر شده و آراء صادر شده به اجرای احکام رفته اند، اما هنوز تخریبی صورت نگرفته است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم قضائی و خدمات اداری گفت: یکی از راهکارهای ما برای مقابله با تغییر کاربری اراضی کشاورزی و زمین خواریها در دزفول در قدم اول رسانهای کردن این موضوع و مطالبه گری از دادستان کل و مسئولان این شهرستان است و در گام بعد در اندیشکده به شناسایی خلاءهای نظارتی و قانونی که به گسترش زمین خواری و تغییر کاربری اراضی منجر شده اند، میپردازیم.
صوری با بیان اینکه موضوع زمین خواری و تغیر کاربری اراضی را نیز با رایزنی از طریق نمایندگان مجلس پیگیری کرده ایم، افزود: نمایندگانی که با آنها رایزنی شده نسبت به حمایت از طرحهایی که مربوط به حقوق عامه هستند اعلام آمادگی کردند. با این وجود در بسیج دانشجویی دانشگاه علوم قضائی پیگیر ارائه طرحی برای رفع خلاءهای قانونی زمین خواری و تغییر کاربری اراضی کشاورزی هستیم تا این موضوع از نظرقانونی، نظارتی و ساختاری حل شود.
وی با اشاره به اینکه برای پیگیری موضوع زمین خواریها و تغییر کاربریهای غیرمجاز در حال حاضر به دنبال شناسایی تخلفات صورت گرفته در دزفول هستیم و پیش بینی شده تا یک مستند ۱۰ دقیقهای نیز از این تخلفات تهیه شود، اظهار کرد: با توجه به توصیه رهبر معظم انقلاب به تشکلهای دانشجویی برای حل مشکلات جامعه از طریق مسئله محوری بسیج دانشجویی دانشگاه علوم قضایی بحث زمین خوارها و تغییر کاربریها را در اولویت کار خود قرار داده است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم قضائی و خدمات اداری گفت: با توجه به اینکه اکثر تغییر کاربریها به صورت غیر مجاز و به خاطر عدم آگاهی مسئولان امر صورت میگیرند به همین دلیل به احتمال زیاد در بسیج دانشجویی دانشگاه علوم قضائی یک دوره تخصصی در حوزه زمین خواری، ماده ۱۰۰ شهرداری و دیگر موارد را ویژه قضات، وکلا و دانشجویان برگزار کنیم.